فایدۀ امام غایب در دوران غیبت کبری چیست؟
ابر نه تنها سبب نمیشود که انسانها خورشید را فراموش کنند، بلکه توجه آنها را به خورشید بیشتر میکند. غیبت نیز باعث فراموش شدن آرمان نمیشود.
هیچگاه ابر به یکباره از روی خورشید کنار نمیرود؛ بلکه خروج خورشید از پشت ابر، تدریجی است. ظهور امام زمان(عج) هم تدریجی است. هرچه موانع بیشتر کنار روند، حضرت بیشتر جلوه مینمایند، تاجاییکه آفتاب طلعتشان تمام رخ ظهور میکند.
ابر و خورشید برای همیشه با هم نیستند و سرانجام، ابر از مقابل خورشید کنار میرود. روزی غیبت امام زمان(عج) تمام میشود و او خواهد آمد.
هوای ابری، غمگین است و در آن، دل انسان میگیرد؛ به ویژه، دل غریبها و بیکسها. نیز، هوای ابری، عشق ساز است، عاشق کش است و عشق را شعله ور میکند؛ غیبت امام زمان (عج) نیز همچون هوای ابری، عشقساز است و حیران کنندۀ عشاق.
خورشید در رفتن به پشت ابر، مقصر نیست و تغییراتِ اوضاع جوّی ابر را بر روی خورشید آورده است. امام زمان(عج) نیز در غیبتشان مقصر نیستند و اَعمال ما باعث غیبت وجود حضرت شده است: «فَما یَحبسنا عنهُم الّا ما یتّصلُ بِنا ممّا نکرهه.» ( ما را از مردم حبس نکرده است، مگر انجام دادن کارهای ناشایستی که از آنان به ما میرسد.)
«بحارالانوار، ج52.ص176»
تا اینجا، شباهتهایی بود که به ذهن میرسد؛ ولی، مهمترین شباهت نکتۀ دیگری است که متن روایت نیز بدان تصریح دارد و آن نکته، شباهت هجدهم است:
مهمترین دلیل شباهت حضرت مهدی(عج)به خورشیدی که ابر آن را پوشانده است، این است که خورشید، سبب حیات در کرۀ زمین است؛ حتی اگر به پشت ابر رود یا اینکه شب باشد.
#حدیث_روز
فایدۀ امام غایب در دوران غیبت کبری چیست؟