مباحثه با خطیب رقه
در دمشق بودم که خطیب رقّه (رقّه محلهاى است در اطراف دمشق) با خانمش به دیدنم آمدند. آن دو برخى از کتابهاى مرا نظیر معالم المدرستین و عبد اللّه بن سباء و نقش #عایشه در تاریخ #اسلام خوانده بودند ولى در دو راهى گرفتار شده بودند. از طرفى با مطالعه کتبم، به حقانیّت #شیعه پى برده بودند و از جهتى خلیفه اوّل و دوم برایشان قداستى داشت، براى حلّ این مشکل به نزدم آمدند، ابتدا خانم ایشان (که دبیر زبان فرانسه در دبیرستان دمشق بود) سؤال کرد که ما در مورد عایشه روایت داریم فضل عایشه على سائر النساء کفضل الثرید على سائر الطعام؛ فضیلت عایشه بر دیگر زنان همانند فضیلت و برترى ترید آبگوشت است بر سایر غذاها (معلوم مىیشود آن روزى که این حدیث را جعل کردند، در مدینه آبگوشت بهترین غذا بود).
️ من در جواب گفتم: این روایت ساختگى است آیا تا حالا کباب خوردى؟
گفت: آرى. گفتم: به نظر شما کباب بهتر است یا آبگوشت؟ گفت: کباب بهتر از آبگوشت است?. و چند خوراک دیگر را نام بردم. و بعد گفتم آن زمانى که این حدیث را ساختند آبگوشت بهترین غذا بود. او مجاب شد.
بعد شوهرش (که خطیب رقّه بود) گفت: روایت داریم که پیامبر صلى الله علیه و آله فرمودند: علیکم بسُنتى و سُنة الخلفاء الراشدین من بعدى! گفتم: سنّت پیامبر صلى الله علیه و آله چه بود؟ آیا نماز و روزه و خمس و زکات و حج و … بود؟ گفت: بله.
گفتم: پیامبر صلى الله علیه و آله سنّت خود را از خودش مىگفت یا به او وحى مىشد؟ گفت: به پیامبر صلى الله علیه و آله وحى مىشد.
گفتم: آیا بر ابوبکر و عمر هم وحى مىشد؟ که از سنت آنان پیروى کنیم؟
ساکت شد و جوابى نداشت که بدهد (من احساس کردم با این سخن آن قداستى که براى خلفا قائل بود از بین رفت) و این کلامم در او اثر گذاشت و با بحثهاى دیگرى که در کتابم (معالم المدرستین) خوانده بود او را شیعه کرد.
علامه #عسکری
مباحثه با خطیب رقه.