فرصتهای ماه رمضان محدود هستند. فرصتها منتظر من و شما نمیمانند.
استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«انسان باید در «روز» چشم و زبانش را کنترل کند و برای این که «سحر» بیدار شود، باید مقدمهچینی کند. این یعنی همان «سارعوا».
انسان اگر فرصتها را از دست داد، «روز» مراقبه نکرد و «شب» هم وقتش را تلف کرد، پیداست که «سحر» بلند نخواهد شد. کودکی که صبح تا شب در کوچه بازی میکند پیداست شب که پدرش به خانه میآید خواب است و نمیتواند از او بهرهمند شود. کسی که مواظب خوراک، کلام و چشم خود نیست، کی میخواهد از نجوای سحر مُتنعّم باشد؟!
«سارعوا» یعنی فرصتها را از دست ندهید. فرصتها میآیند و منتظر نمیمانند. سحر و برکات ماه رمضان و شب قدر وقت محدودی دارند، منتظر من و شما نمیمانند که هر وقت آماده شدیم، شروع شوند!
پس، باید، از قبل، لباس آماده کنی و شستوشو کنی و خودت را برای مهمانی مهیا کنی. مُسارعه یعنی فرصت را از دست ندادن و مترصّدِ فرصتها بودن. دیدهاید گاهی که شیطان کنار آدم میآید، تا میخواهید بِجُنبید که وضو بگیرید و به نماز جماعت برسید، نماز تمام شده است.
«سارعوا» یعنی اوّلِ اذان در مسجد باش. کسی که وقتی اذان تمام میشود تازه میخواهد وضو بگیرد پیداست که به نماز جماعت نمیرسد. این که این قدر میگویند صف اول نماز جماعت ثواب دارد، یعنی اول از همه به مسجد برو و آخر همه از مسجد بیرون بیا.»
فرصتهای ماه رمضان محدود هستند.