پایهگذاری مکتب تشیع توسط حضرت فاطمه زهرا (سلا لله علیها)
حضرت زهرا «علیها السلام» پس از رحلت رسول گرامی «صلی الله علیه و آله» تنها فردی است که با همه وجود از طریق استدلال و محاجّه و تا مرز جهاد و شهادت در پایه گذاری مکتب تشیع تلاش میکند و در غوغاسالاری سیاسی و فرهنگی حاکم بر مدینه، تمدّنی اصیل و مدنیّتی علوی را ترسیم و حمایت نمود و در فرهنگ سازی تشیع نقش اساسی بازی کرد. در شرائطی که فریاد علی «علیه السلام» در گلو میپیچید، ندای فاطمه زهرا «علیها السلام» در مسجد مدینه در حضور عام مردم بلند بود. در شرائطی که علی «علیه السلام» شمشیر غلاف نموده بود، فاطمه زهرا «علیها السلام» در برابر خلیفه جور زمان خود ایستاده بود و قیام لله داشت. یعنی علی «علیه السلام» در قعود لله بود و فاطمه «علیها السلام» در قیام لِلهِ بود و نتیجه همین قیام الهی تعریف مکتب تشیع و رسوائی منافقین و مرام فکری آنان بود.
وَ لَعَمْری لَوْلا فاطِمَةُ «علیها السلام» لَمْ یُعْرَفِ المُنافِقُونَ الضَّالُّونَ الَّذینَ تَقَمَّصُوا الخِلاْفَةَ الْکُبْری، وَ عَمُوا عَنْ نَصِّ الوِلاءِ، وَ اَغْضَبُوا رَبَّ العلِیَّ، إِذْ کانَتْ «علیها السلام» تَرْغَمُ أَنْفَ المُعانِدینَ بِحُجَّتِها، وَ تَفْحُم مُغالِطیهِمْ بِبَراهینِها، وَ تَرْفَعُ لِثامَ النِّفاقِ عَنْ وُجُوهِهِمْ بِخَطاباتِها.
[و به جان خود سوگند میخورم که اگر فاطمه «علیها السلام» وجود نمی داشت، منافقان گمراهی که به زور، پیراهن خلافت را بر تن کردند و نصوص ولایت را نادیده گرفتند شناخته نمی شدند، زیرا حضرتش توانست بینی معاندان و سرکشان را با حجتهای خود به خاک بمالد، غلطاندازی و اشتباه کاریهای آنان را با براهین و دلایل روشن خود سرکوب کند و نقاب نفاق را با سخنرانیهای خود از چهره آنان به یک سو زند.]
? #فرهنگ_فاطمیه ، الفبای شخصیتی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
پایهگذاری مکتب تشیع توسط حضرت فاطمه زهرا (سلا لله علیها)