ولادت امیر المؤمنین علیه السلام…(1)…
اولین امام مؤمنین و خلیفه الله بلافصل بعد از رسول الله خاتم النبیین صلى الله علیه و آله ، برادر، پسر عمو، وزیر و داماد او سید الوصیین امیر المؤ منین على بن ابى طالب علیه السلام در روز جمعه 13 رجب در بیت الله الحرام ، داخل کعبه معظمه به دنیا آمد، که قبل از او و بعد از او مولودى در آنجا بدنیا نیامده و نخواهد آمد…(2)…
نام شریفش على علیه السلام است .
صاحب کتاب الانوار مى گوید: على بن ابى طالب علیه السلام در کتاب خدا 300 اسم دارد..(3)…
مشهور ترین القاب آن حضرت “"امیر المؤمنین"” است و ابن شهر آشوب بیش از 850 لقب براى آن حضرت ذکر نموده است…(4)…
القاب امیر المؤمنین علیه السلام
️مشهور ترین کنیه هاى آن حضرت ابوالحسن علیه السلام است . اضافه بر امى و القابى که آن حضرت در کتابهاى مختلف آسمانى به زبانهاى مختلف دارند… چه اینکه آن حضرت نزد اهل آسمان معروف به “"شمساطیل"” است . در زمین “"جمحائیل “"در لوح “"قنسوم"” در قلم “"منصوم “” در عرش “"معین “” نزد رضوان"” امین"” است ، نزد حور العین “"اصب “"است ، در صحف ابراهیم علیه السلام “"حزبیل"” است ، در عبرانیه"” بلقیاطیس “"، در سریانیه “"شروحیل"” ، در تورات “"ایلیا، در زبور “"اریا"” در انجیل “"بریا"” در صحف “"حجر عین"” در قرآن “"على “"است…(5)…
والدین امیر المؤمنین علیه السلام
پدر والا مقام آن حضرت ، سید بطحاء حضرت ابوطالب علیه السلام…(6)…
و مادر آن حضرت فاطمه بنت اسد بن هاشم بن عبد مناف ، بانوى حرم حضرت ابوطالب علیه السلام است که انوار امامت و ولایت اولا از آن خزانه عصمت و گنجینه حیاء و عفت به ظهور آمده و اولین هاشمیه اى است که چنین اختر فروزنده اى آورد.
آن حضرت نه تنها مادر امیر المؤمنین علیه السلام بود، بلکه بعد از وفات عبد المطلب علیه السلام - که شش یا هشت سال از سن مبارک پیامبر صلى الله علیه و آله گذشته بود و آن حضرت به ابوطالب علیه السلام سپرده شده بود - فاطمه بنت اسد علیها السلام در حق پیامبر صلى الله علیه و آله مادرى مى کرد و همیشه او را بر فرزندان خود مقدم مى داشت و همه روزه از آن حضرت علامات نبوت را مشاهده مى نمود و و پیامبر خدا صلى الله علیه و آله آن حضرت را مادر خطاب مى کرد…(7)…
همچنین بعد از رحلت حضرت خدیجه کبرى علیها السلام، پیامبر صلى الله علیه و آله فاطمه الزهرا علیها السلام را به فاطمه بنت اسد علیها السلام سپردند. ایشان براى آن حضرت مادرى مى کرد و در دامان عزت خود آن مستوره دو جهان را با جان و دل سرپرستى مى کرد تا زمانى که از دنیا رفت …(8)…
آن حضرت در سال چهارم هجرى در مدینه طیبه از دنیا رفت ، و در بقیع مدفون شد. هنگامى که امیر المؤمنین علیه السلام خبر فوت والده اش را به پیامبر صلى الله علیه و آله دادند آن حضرت فرمودند: “"او مادر من بود"”
بعد عمامه و لباسش را داد که فاطمه علیها السلام را با آنها کفن کنند و خود حضرت بر جنازه نماز خواند و چهل تکبیر گفت. بعد در قبر خوابید و هنگام دفن او را تلقین فرمود و درباره او دعا کرد…(9)…
نور امیر المؤمنین علیه السلام در اصلاب پدران
حدیث ولادت امیر المؤمنین علیه السلام هم دلالتى بر صلابت ایمان فاطمه بنت اسد علیها السلام مادر آن حضرت دارد…(10)….
نورى که از عرش پروردگار آمده بود، در انبیاء و اوصیاء یکى بعد از دیگرى منتقل شده تا به عبد المطلب علیه السلام رسید و بعد آن نور دو قسم شد. نورى در پیشانى مبارک عبد الله علیه السلام پدر بزرگوار پیامبر صلى الله علیه و آله که آن نور بعدا به پیشانى آمنه علیها السلام و سپس در صورت مبارک خاتم الانبیاء صلى الله علیه و آله منتقل شد.
نصف دیگر نور در پیشانى مبارک ابوطالب علیه السلام قرار گرفت .
خداوند به ابوطالب علیه السلام چند فرزند عطا فرمود:
عقیل ، طالب ، جعفر، فاخته یا ام هانى ، جمانه و على امیر المؤ منین علیه السلام
هنگامى که خداوند على علیه السلام را به ابوطالب و فاطمه بنت اسد علیهم السلام داد، آن نور در صورت فاطمه بنت اسد علیها السلام درخشندگى مى کرد.
?منابع
1- ارشاد مفید: ج 1 ص 5. اعلام الورى : ج 1 ص 306. تهذیب شیخ طوسى : ج 6 ص 19.
2. حاکم در مستدرک مى گوید: اخبار متواتر است در اینکه فاطمه بنت اسد (علیها السلام ) حضرت امیر المؤ منین على بن ابى طالب (علیه السلام ) را در داخل کعبه به دنیا آورده است : ج 3 ص 483.
3- مناقب ابن شهر آشوب : ج 3 ص 319.
4- مناقب ابن شهر آشوب : ج 3 ص 321.
5- مناقب ابن شهر آشوب : ج 3 ص 319.
6- مختصرى از احوال حضرت ابوطالب (علیه السلام ) در 26 رجب ذکر مى شود.
7- منتخب التواریخ : ص 113.
8- تلخیص از ریاحین الشریعه : ج 3 ص 3، 4، 5، 6.
9- منتخب التواریخ : ص 113. اعلام الورى : ج 1 ص 306.
10- ریاحین الشریعه : ج 3 ص 6 - 7.
#تقویم_شیعه
ولادت امیر المؤمنین علیه السلام.