فدک
فدک سرزمینی آباد و حاصلخیزی، که در نزدیکی خیبر قرار داشت و فاصله آن با مدینه حدود 140 کیلومتر بود. و پس از دژهای خیبر، نقطه اتکاء یهودیان حجاز بهشمار میرفت.
پیامبر اسلام «صلی الله علیه وآله» برای پایان دادن به قدرتهای یهودی در این سرزمین که برای اسلام و مسلمانان کانون خطر و تحریک بر ضد اسلام بهشمار میرفتند، سفیری را بهنام محیط پیش سران فدک فرستاد و یوشعبن نون که ریاست دهکده را بهعهده داشت، صلح و تسلیم را بر نبرد و جنگ ترجیح داد، و ساکنان آنجا متعهد شدند که نیمی از حاصل آنرا هر سال در اختیار پیامبر اسلام «صلی الله علیه وآله» بگذارند و از این به بعد زیر لوای اسلام زندگی کنند و برضد اسلام و مسلمانان دست به توطئه نزنند و حکومت اسلام در برابر این مبلغ امنیت منطقه آنها را تأمین نماید.
سرزمینهایی که در اسلام بوسیله نبرد و جنگ و قدرت نظامی گرفته میشود متعلق به عموم مسلمانان است و اداره آن بدست فرمانروای اسلام میباشد. ولی سرزمینهایی که بدون هجوم نظامی و اعزام نیرو به دست مسلمانان میافتد مربوط به شخص پیامبر «صلی الله علیه وآله» و امام پس از وی میباشد و اختیار این نوع سرزمینها با اوست که میتواند ببخشد یا اجاره دهد. روی این اساس پیامبر «صلی الله علیه وآله» فدک را به دختر گرامی خود حضرت زهرا «علیها السلام» بخشید.
#فرهنگ_فاطمیه ، الفبای شخصیتی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
هدیه ی پیامبر صل لله علیه وآله به دخترش فاطمه علیهاسلام