نداشتن توقع در زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها
در طول زندگی مشترک نُه ساله، هیچگاه حضرت فاطمه(سلام الله علیها) چیزی از حضرت علی(علیه السلام)درخواست نکردند. او این روش را از پدر خویش آموخته بود. امام محمدباقر(علیه السلام) میفرمایند که فاطمه به علی تعهد داد تا امور مربوط به خانه و خمیرکردن و پخت نان را انجام دهد و همچنین به نظافت خانه بپردازد. علی نیز به فاطمه تعهد داد که آنچه از بیرون خانه است، به خانه بیاورد؛ همانند آوردن هیزم و تهیۀ غذا.
روزی به حضرت زهرا(سلام الله علیها) فرمود: «ای فاطمه، غذایی در خانه داریم؟» حضرت فاطمه(س) فرمود: «قسم به آنکه منزلت و مقام تو را بالا بُرد، سه روز است که در خانه چیزی یافت نمیشود، تا برایت بیاورم.» امیرمؤمنان فرمود: «چرا مرا خبر نکردید؟!» حضرت فاطمه(سلام الله علیها) در پاسخ فرمود: «پیامبر مرا نهی کرد که چیزی از تو بخواهم و فرمود که از پسرعمویت چیزی درخواست نکن؛ اگر چیزی آورد که بهتر؛ و اِلّا چیزی از او درخواست نکن.»
دقت و تأمل در ماجرای یادشده، دریایی از معارف ناب اسلامی را به روی دیدگان خانوادهها باز میکند تا با نگرشی جدید به اصلاح زندگی خویش بپردازند. سرپرست خانه وظیفۀ اخلاقی دارد که کمبودهای زندگی را در حدّ متعارف جبران کند؛ اما اگر شوهر در وضعیتی است که نمیتواند پاسخگوی رفاه بیشتری متناسب با درخواست زن باشد، به نظر شما باید چه کرد؟ آیا نباید زن از توقعات خود کم کرده و تا روز گشایش، صبر و تحمل کند؟
همچنین، پیام حضرت فاطمه(سلام الله علیها) به مردان این است که اگر زن در موقعیتی نیست که بتواند توقعات مرد را برآورده سازد، هرگز نباید هدف طعنه و آزار شوهر قرار گیرد.
نداشتن توقع در زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها