جابر بن عبداللَّه در ذیل تفسیر فرمایش خداى متعال که مى فرماید: «کُنْتُمْ خَیْرَ اُمَّةٍ اُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ» [1] ؛
«شما بهترین اُمّتى بودید که به نفع انسانها آفریده شدید که امر به معروف مى کنید»، گوید:
رسول خدا صلى الله علیه وآله وسلم فرمود:
نخستین چیزى که خداى متعال آفرید نور من بود، که آن را از نور خود پدید آورد و از جلال عظمت خویش جدا کرد.
پس نور من، شروع به طواف قدرت الهى نمود تا اینکه در طول هشتاد هزار سال به جلال عظمت الهى رسید، آنگاه براى تعظیم خدا به سجده افتاد و از آن، نور على علیه السلام جدا گردید، پس نور من محیط بر عظمت الهى ونور على علیه السلام محیط برقدرت او بود.
آنگاه خداى متعال عرش، لوح، خورشید نور، روز، نور دیدگان، عقل، معرفت وچشم هاى مردم و گوشها و دلهاى آنان را از نور من آفرید، و نور من از نور او (خداى سبحان) جدا گردیده است.
پس ماییم اوّلین، آخرین، سابقین، و ماییم تسبیح کنندگان و ماییم شفاعت کنندگان، ما کلمه خدا هستیم، و ما خاصّان و برگزیدگان اوییم، ما دوستان خداییم، و ما وجه اللَّه، جنب اللَّه و یمین اللَّه هستیم.
ما امینان خداییم، ما خزانه داران وحى او و ما پرده داران و حاجبان غیب او هستیم، ما معدن تنزیلیم، و معناى تأویل نزد ماست و جبرئیل در خانه هاى مافرود مى آید، و ما محلّ آمد و شد امر خدا و نهایت غیب او هستیم.
ما جایگاه قدس خدا، چراغ هاى حکمت، کلیدهاى رحمت، سرچشمه هاى نعمت، باعث شرافت مردم و بزرگانِ پیشوایان امّت هستیم.
ما نوامیس عصر، دانشمندان دهر، سروران مردم، سیاستمداران جهان، کفایت کنندگان، فرمانداران، حامیان و ساقیان و راعیان و راههاى نجات مردم هستیم.
ما راه و سرچشمه سلسبیل و راه پایدار و مستقیم هستیم.
کسى که به ما ایمان بیاورد به خدا ایمان آورده و کسى که ما را رد کند، خداى را رد کرده است، کسى که در مورد ما تردید کند به خدا تردید نموده است، کسى که ما را بشناسد خدا را شناخته و کسى که از ما رویگردان باشد از خدا رویگردان شده است، کسى که از ما اطاعت کند از خدا اطاعت کرده است.
ما وسیله به سوى خدا و رساننده به رضوان او هستیم. عصمت، خلافت و هدایت از آن ماست، نبوّت، ولایت و امامت در میان ماست.
ما معدن حکمت، باب رحمت، شجره عصمت هستیم، کلمه تقوا و مثل اعلا، حجّت کبرى و عروة الوثقى - که هر کس به آن چنگ زند نجات یابد - ما هستیم.[2]
?[1]: سوره آل عمران، آیه 110.
?[2]: بحار الأنوار: 22/25 ح 38، به نقل از ریاض الجنان: (مخطوط)
? مشارق: 39
«شما بهترین اُمّتى بودید که به نفع انسانها آفریده شدید که امر به معروف مى کنید»