سلوک معنوی
توصیّههایی برای بهرهمندیِ هرچه بیشتر از ضیافتالله
1- دقایقی از ساعاتِ رازآمیزِ روزهداریِ خود را به برترین عبادت اختصاص دهید ؛ و آن هم چیزی نیست جز “تفکّر” .
با خود وخدای خود خلوت کنید ؛ خصوصاً به نوعِ رابطهی حضرتش با خودتان بیندیشد ؛ امید است ابوابی از معرفت به رویتان باز شود .
2- یکی از مهمترین حالتهای بندگی - خصوصاً در رمضانالمبارک - حالتیست که توصیهی مؤکّدِ نبیّ مکرّم (صلی الله علیه وآله) است و آن “سجدهی طولانی” میباشد .
فقط خدا و اولیاءِ الهی میدانند هنگامِ سجدهی عبودیّت چه بارانی از ابرِ رحمت و چه برکاتی از عالَمِ ربوبیّت بر سرِ شما میبارد .
حتماً در روز یک سجدهی طولانی داشته باشید .
3- آغازِ ماهِ رمضان -حتماً - نیّت کنید که لله روزه بگیرید فقط لله .
4- آدابِ روزهداری را تا آنجا که نشاط دارید انجام دهید .
5- کمیّتگرا نباشید ، کیفیتجو باشید . دنبالِ ختمِ آیات وادعیّه نباشید ، در پیِ هضمِ آنها باشید . غذای اندک را خوب بجوید تا جزءِ جانتان شود . بزرگترین مشکلِ ما ، قشرینگری به دین و شریعت است .
با خود فکر کنید آنقدر در سالهای قبل با ولعِ زیاد خوانی اعمال انجام دادید به کجا رسیدید .
6- حتّیالمقدور بر سفرهی خانهی خود افطار کنید ؛ بگذارید برکتِ افطار و دعای مستجابِ لحظهی افطار ، به خانواده وخانهی شما تعلّق گیرد .
7- رمزِ ماندگاری در ضیافتِ الهیِ رمضان ، کیمیای “حُسنِ خُلق” است . با فرزندان ، خویشان و دوستانِ خود ، با اکسیرِ حُسنِ خُلق و مهربانی برخورد کنید ؛ لحظهی عصبانیّت و خشم ، همان لحظهی اخراجِ شما از این مهمانیِ الهیست .
8- کشتیِ رؤیاییِ رمضان ، سوار بر امواجِ دریای “اشک” به ساحلِ نجات میرسد . از خدای سبحان در این ماه - خصوصاً اسحارِ سِحرآمیزِ آن - اشک و گریه درخواست کنید . البتّه شرطِ سحَرخیزی و اشکریزی ، دلِ شکسته داشتن است .
9- از ابتدای ماه رمضان باید هدفگذاریِ شما “لیلةالقدر” باشد که جانِ جانِ رمضان است . در این خصوص سخن زیاد است . باید سعی کنیم شبِ قدر در ما واقع شود نه در ماه .
10- این ماه ، ماهِ “ربیع القرآن” است . در این بهارِ قرآنی ، هرروز یک آیه را انتخاب کنید و تا افطار به طورآ متناوب تلاوت و در پیرامونِ آن تدبّر نمایید ؛ امید است نزدیکِ افطار ، آن آیه برای شما پرده از رخسار بردارد .
11- بِالاِمام تَمامَ الصّلاة وَ الصّیام . در سراسرِ ماهِ رمضان ، توجّهِ شما به روزهدارِ حقیقی و انسانِ کامل - یعنی وجودِ ذیجودِ حجة بن الحجج البالغة (عج) نمیبایست منقطع شود .
روزه و نماز و بندگیِ شما ، از کانالِ آن حضرت به بارگاهِ باریتعالی بار مییابد .
تومگو ما را بِدان شَه بار نیست
با کریمان کارها دشوار نیست
سلوک معنوی