چکیده زندگینامه حضرت علی علیه السّلام قسمت هشتم
#زندگینامه_امیرکلام
غدیر و قران مجید 3️⃣
جامعیت شخصیت امام علی علیه السّلام
واقعهای لایق لقب «قرآنی»
? شروع حج با دو آیه قرآنی از سوی خداوند به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلّم اعلام شد که با پایان این آخرین واجب الهی، برنامه اعلان ولایت و منصوب نمودن حضرت علی علیه السّلام آغاز شود. این دستور با آیه 7-8 سوره انشراح نازل شد:
?«فَاذا فَزَعتَ فانصب و اِلی ربّکَ فارغَب»،
?و چنین تفسیر شد که «هرگاه از بیان همه واجبات-که آخرین آنها حج است- فراغت یافتی، علی علیه السّلام را منصوب کن و برای حرکت به سوی پروردگارت آماده باش».
?در روز یازدهم ذی الحجه پیامبر صلی الله علیه و آله و سلّم با مردم در منا بود، و سه جمره را رمی کردند و پس از نماز ظهر و عصر در مسجد خیف خطبه ای ایراد کردند که ضمن آن به حدیث ثقلین اشاره کردند و قرآن و اهل بیت علیهم السلام را قرین قرار دادند.
?بعد از خطابه حضرت هفت آیه دیگر نازل شد که هر یک پشتوانه یکی از ثقلین بود.
آیات 41 و 42 سوره زخرف «فَإِمَّا نَذْهَبَنَّ بِکَ فَإِنَّا مِنْهُم مُّنتَقِمُونَ أَوْ نُرِیَنَّکَ الَّذِی وَعَدْنَاهُمْ فَإِنَّا عَلَیْهِم مُّقْتَدِرُونَ»
?که علی علیه السّلام را معرفی می کرد نازل شد و این آیات طبق خطابه پیامبر صلی الله علیه و آله و سلّم تفسیر شد که «فَاِنا مُنتَقِمونَ بِعَلیّ بن ابیطالِب» یعنی? «اگر تو را از این جهان ببریم به وسیله علی بن ابیطالب علیه السّلام انتقام می گیریم»
?آنگاه آیات 93 و94 سوره مؤمنون نازل شد: «قُل رَّبِّ إِمَّا تُرِیَنِّی مَا یُوعَدُونَ رَبِّ فَلَا تَجْعَلْنِی فِی الْقَوْمِ الظَّالِمِینَ
?و این اشاره به روزگار سیاه بعد از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلّم بود که فتنه های تاریک آن بسیاری را گمراه کرد.
?در پی آن آیه 43 سوره زخرف در معرفی حضرت علی علیه السّلام نازل شد: «فَاسْتَمْسِکْ بِالَّذِی أُوحِیَ إِلَیْکَ إِنَّکَ عَلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِیمٍ»
?و تفسیر شد که آنچه وحی شده درباره حضرت علی بن ابیطالب علیه السلام است.
سپس برای معرفی حضرت علی علیه السلام به عنوان تنها راه نجات به آیه 61 سوره زخرف اشاره شد که «وَإِنَّهُ لَعِلْمٌ لِّلسَّاعَةِ » «و تفسیر شد که منظور از این آیه حضرت علی بن ابیطالب علیه السّلام است.
?[کتاب واقعه قرآنی غدیر، محمد باقر انصاری]
ادامه دارد…
زندگینامه امیر کلام قسمت هشتم