بی حیایی در جامعه.
از رسول گرامی اسلام بخوانم. فرمود: «مَا کَانَ الْفُحْشُ فِی شَیْءٍ قَطُّ إِلا شَانَهُ» (أمالی مفید، ص 167) هرجا فحش و کار زشت بیاید، این باعث ننگ است و باعث آبروریزی است. «وَ لا کَانَ الْحَیَاءُ فِی شَیْءٍ قَطُّ إِلا زَانَهُ» هرجا حیاء و شرم بیاید، باعث زینت است و باعث زیبایی است.
دشمن امروز روی شکستن حریم دست گذاشته است. من نمیخواهم بگویم هرکسی کم حجاب است یا بد حجاب است الزاماً فساد اخلاقی در زندگیاش است. نه! متدین است، مؤمن است، اهل روزه و نماز است، ساختار خانوادگی این بوده است. مقام معظم رهبری فرمودند: ما به درون خانهها کار نداریم. هرکسی اختیار خودش را دارد. اما جامعه دینی باید سبقهی دینیاش حفظ شود. چطور شما در جامعه دینی مثلاً قوانینی وضع میکنید که راننده باید کمربند ببندد و از این سرعت بیشتر عبور نکند، حفظ و قوام یک جامعه دینی به حفظ ارزشهایش است و یکی از این ارزشها حجاب است. کسانی که مینشینند بحث میکنند آیا این در زمان معصومین اینطور بوده یا آنطور بوده، اینها معلوم است. گاهی بهانه است برای فرار از مسئولیت، این صریح آیات قرآن است. در سوره احزاب، در سوره نور، به پیغمبر میگوید: به زنانت بگو، به زنان مؤمنین بگو که اینها جلابیب، یعنی لباسهای بلند. وقتی میگوید: به مؤمنین بگو چشمشان را فرو ببندند از نامحرم، مجموعه این آیات و روایات را که روی هم میریزیم، نتیجه میگیریم اسلام دلش نمیخواهد، حریمهای جامعه بشکند. حرمتها باید حفظ شود. لذا امروز دشمن دست روی بحث عفت و حیاء گذاشته است.
اگر عفت و حیاء در جامعه از بین رفت، همه ارزشها از بین میرود. رسول خدا فرمودند: اگر تمام انبیاء خلاصه شود، عصاره دعوتشان یک جمله است و آن این است «إِذَا لَمْ تَسْتَحی فَاصْنَعْ مَا شِئْتَ» (أمالی صدوق، ص 510) کسی که حیاء ندارد، هرکاری از او انتظار میرود. یعنی بی حیایی دروغ میآورد. بی حیایی بی عفافی میآورد. بی حیایی تهمت میآورد. بی حیایی سرقت میآورد. من این حدیث را از رسول خدا بخوانم. «إِنَّ اللَّهَ یُحِبُ الْحَیِیَ الْمُتَعَفِّفَ» خدا انسانهای با حیاء و عفیف را دوست دارد. برعکس «وَ یُبْغِضُ الْفَاحِشَ الْبَذِیءَ السَّائِلَ الْمُلْحِفَ» (أمالی طوسی، ص 39) انسانهایی که فحشاء میکنند، بد دهان هستند، حرمتها را میشکنند، خدا از اینها بدش میآید.
〖از بیانات حجت الاسلام رفیعی〗
بی حیایی در جامعه.