اهمیت دعاء در روز عرفه
#روز_عرفه هرچند بعنوان روز #عید معروف نیست اما مانند عید است. چون خداوند در این روز ضیافت عام دارد و بندگان را به ستایش و ثناگویی خود فراخوانده و نوید بخشش و آمرزش عمومی و برآورده شدن حاجات را داده است. چنین روزی قطعا از ایام برگزیدهی الهی است.
دعا و تضرع به درگاه خداوند از مهمترین اعمال این روز است. #دعای_عرفه آنقدر اهمیت دارد که در وصفش آمده: ” #روزه داری در روز عرفه با تمام فضیلت کمنظیری که دارد، اگر موجب ضعف یا بیحالی در دعا گردد، کراهت دارد و بعضی آن را جایز نمیدانند”
در روایات ائمه معصومین 2 عامل برای جلب #رحمت پرودگار ذکر شده است: #عمل و #دعا
اهل عمل از باب #عدل خدا وارد شده و به اجر خود میرسند، اما اهل دعا از باب #فضل وارد شده و مشمول رحمت حق میشوند. دعا، باب وسیعی است که به سبب رحمت و کرم نامتناهی پروردگار به روی بندگان باز شده است.
اگر انسان دریابد که وجودش تماما #فقر است و همواره نیازمند خداست، هرآنچه دارد و ندارد را از خدا میداند و میخواهد. آنگاه بسوی حرکت میکند و دعا و عرض نیاز را شعار خود قرار میدهد.
اما اگر معتقد نباشد که وجودش نیازمند خداست، متکبر است و #تکبر او را از #عبادت بازمیدارد. خداوند هم متکبران را وعدهی دوزخ داده است.
“پروردگار شما گفت: بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را، براستی کسانیکه در عبادت من تکبر نمایند، بزودی با خواری و ذلت وارد جهنم خواهند شد” [غافر/٦٠]
? در قرآن کریم، دعا بعنوان معیار ارزش انسان و ملاک توجه خداوند به او بیان شده است. “بگو اگر دعایتان نبود، پروردگارم هیچ اعتنایی به شما نداشت” [فرقان/77]
از دیدگاه #قرآن ، سرپیچی از دعا استکبار است و دعای همراه با تضرع و فروتنی، بیانگر مراتب بندگی به پیشگاه خداوند است.
اهمیت دعاء در روز عرفه