انتظار چه سودى براى زندگى فرد دارد؟
انتظار، یعنى خودسازى مدوام؛ خودسازى حتى بدون معلّم. شما وقتى منتظر جریانى هستید، باید با آن سنخیت داشته باشید و وقتى منتظر کسى هستید، باید مثل آن کس باشید و در طریق آن فرد. براى مثال، شما اگر منتظر دانشمندى باشید، یک جور خودتان را آماده مىسازید و وقتى منتظر نوازندهای باشید، به گونهاى دیگر. این دو انتظار تفاوت دارد. بنابراین،
کسى که چشم به راه مردى آسمانى، زنده و ناظر بر کردار انسانهاست، چشم به راه کسى که عدالت را اجرا مىکند و بلوغ انسانیت و خِرد را اعلام مىدارد، خودبه خود خودسازى را مىآغازد. هیچ الگویى بهتر از انتظار نیست، به شرط فهم معنا و هدف آن.
چگونه اعتقاد خود به امام زمان (عج) را تقویت کنیم؟ آیا روش خاصى وجود دارد؟
زمانی یک تودهاى به من گفت: فلانى! تو واقعاً معتقدى یک آدم 1200سال زنده است، مىآید و چنین و چنان مىکند؟!»
گفتم: تو سؤال را بدجورى شروع کردى. باید بگویى که «تو جهان را چطور مىبینى؟» تو باید اول جهان بینىِ کلّى مرا ببینى. یک موقع، من معتقدم که تمام عالم ماده است و غیر از آن نیست، در ماده هم همین قوانین شناخته شده وجود دارد. یک موقع، من جهان را الهى مىبینم و تحت قدرت خدایى که قادر مطلق است و قدرتى دارد که حد ندارد.
تو باید بپرسى با چشم مادى مىبینى یا الهى؟! اگر گفتم با چشم الهى، امام زمان (علیه السلام)هم در آن هست.
بُعد توحیدى انتظار و توجّه به مبدأ عالم و خداى جهان از مهمترین اصول اعتقادى است. مهدى(عج) بندۀ خدا، خلیفۀ خدا و ولىّ خدا در زمین است که به قدرت خدا زنده است و روزى، به امر او، براى استقراربخشیدن به دین و نجات جامعۀ بشرى، ظاهر خواهد شد.
بنابراین، نخست باید اصل باور و اعتقادمان را در شناخت کلّى جهان و مبدأ و هدف نهایى وجود، درست کنیم. در مرحلۀ بعد از خداشناسى، خواندن آیات و روایات مرتبط با امام زمان (عج) و نیز توسل به ساحت آن امام در تقویت اعتقاد به وى بسیار مؤثر است.
1. حکومت جهانی مهدی(عج)، آیةالله مکارم شیرازی،
2. دادگستر جهان، آیةالله ابراهیم امینى.
3. نشانه هایی از دولت موعود، نجم الدین طبسی، بوستان کتاب.
#حدیث_روز
انتظار چه سودى براى زندگى فرد دارد؟