اختلاف درباره روزهای قیام
جمعه یا شنبه !
روایات در مورد کیفیت آغاز نهضت ظهور و زمان آن اندکی با هم تفاوت دارد ولی آنچه که از جمع روایات بدست می آید چنین است که امام زمان(عج) نخست در میان سیصد و سیزده تن از یاران خود ظهور می کند،آنگاه غروب روز نهم محرم یک یک یاران حضرت داخل مسجدالحرام شده و امام نهضت مفدس خود را بعد از نماز عشا با ارسال پیام برای اهل مکه آغاز می کند. سپس یاران آن بزرگوار در آن شب بر حرم و شهر مکه مسلط می گردند و روز دهم محرم پیام خود را متوجه جهانیان می نماید.
زمان گردهمایی حضرت مهدی(عج) و یاران او که از نقاط مختلف جهان جمع خواهند شد ، در مکه و در شب جمعه ای که مقارن با شب نهم محرم است.
امام صادق (ع) در این باره می فرمایند :
خداوند سبحان آنان را در شب جمعه گرد هم می آورد و صبح جمعه جملگی در مسجدالحرام با آن حضرت دست بیعت و وفاداری می دهند و هیچیک از آنان سرپیچی نمی کند.
امام باقر (ع) نیز می فرمایند : قائم روز شنبه که روز عاشوراست ، روزی که حسین(ع) در آن به شهادت رسید ظهور می کند.
امام صادق(ع) فرمود : قائم ما اهل بیت در روز جمعه قیام می کند.
منبع : مهدی موعود ص 1066
پیامبر (ص) می فرمایند : مهدی از خاندان ما اهل بیت است و خداوند قیام وی را در یک شب سامان می بخشد.
البته با توجه به روایات
ظهور امام مهدی(عج) در روز شنبه طبق روایت امام باقر (ع) مغایرتی با روایت دیگر که روز نهضت را در روز جمعه عنوان می کند ندارد، زیرا حرکت اصلی امام روز جمعه است و در روز شنبه برای مردم جهان پیام نهضت خویش را ارسال می کند.
خلاصه آنکه وقوع ظهور در روز جمعه به رغم مشهور بین مردم قطعی نیست ؛ اگرچه طبق بعضی از روایات متعدد معتبر دلالت می کند که قیام حضرت در روز شنبه که مصادف با روز عاشورا است ، واقع خواهد شد.
منتخب الاثر ، الفصل السادس ، الباب التاسع ، حدیث 1 تا 7 . ص 574 تا 576.
به هر حال ظهور در یک روز بسیار شریفی مثل جمعه یا شنبه و روز عاشورا خواهد بود ، برای مثال از نظر اسلامی جمعه به نام حضرت بقیة الله و عید است و شرافت بسیاری دارد، از این جهت مناسبت دارد که ظهور که از اشرف حوادث عالم است در چنین روز شریفی واقع شود
اختلاف درباره روز قیام....